طرح توجیهی احداث واحد تولیدی

طرح توجیهی احداث واحد تولیدی تمام آنچه را که بایستی قبل از احداث خط تولید انجام شود در اختیار سرمایه گذار قرار می دهد. طرح توجیهی احداث واحد تولیدی تمام هزینه های راه اندازی یک خط تولید همچون هزینه های رهن و اجاره و یا خرید محل مورد نظر، خرید دستگاه ها وتجهیزات مورد نیاز، محوطه سازی لازم، وسایل حمل و نقل، حقوق پرسنل و ... را بطور ریز و با دقت کامل برآورد می کند. طرح تولید، فرآیند تصمیم گیری در مورد چگونگی تولید یک محصول یا خدمات قبل از شروع فرآیند تولید است. همچنین طرح تولید توضیح می دهد که تولید یک واحد چقدر طول می کشد و چه زمانی می توانید تولید محصول یا خدمات خود را شروع کنید؛ و عواملی را که ممکن است بر چارچوب زمانی تولید تأثیر بگذارد را در بر دارد و نحوه برخورد شما با چالش‌های احتمالی را توضیح می دهد. به عبارتی دیگر طرح توجیهی احداث واحد تولیدی مطالعه ای همه جانبه با توجه به گستردگی کسب و کار و متناسب با شرایط و نیازکارفرما به عمل می آورد تا سرمایه گذار با اطمینانی کامل اقدام به احداث خط تولیدی مورد نظر خود کند.

چرا برنامه ریزی تولید مهم است ؟

همانطور که ایجاد محصولات و خدمات گسترده تر و متنوع تر شده است، صنعت تولید رقابتی تر شده است. موارد زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه داشت، مانند برنامه ریزی نیازهای مواد، مدیریت زنجیره تامین و کنترل موجودی. عملیات تولید همچنان پیچیده تر می شود و این بدان معناست که شرکت های تولیدی به برنامه ریزی تولید دقیق تری نیاز دارند. یک طرح توجیهی تولید مناسب بهترین راه برای تضمین ارائه محصولات/خدمات با کیفیت بالا به بهترین نحو ممکن است. اگر شما قصد راه اندازی یک واحد تولیدی اعم از بزرگ یا کوچک را دارید بایستی قبل از اقدام به تاسیس همه جوانب آن را به دقت بررسی کنید تا ریسک کسب و کار خود را به حداقل برسانید. برنامه ریزی تولید برای تولیدکنندگان بسیار مهم است زیرا بر سایر جنبه های مهم تجارت آنها مانند: مدیریت زنجیره تامین، برنامه تولید، برنامه ریزی نیازهای مواد، زمان تولید، برنامه ریزی ظرفیت تاثیر می گذارد. یک برنامه تولید، اهداف تولید، منابع مورد نیاز و برنامه کلی را به همراه تمام مراحل درگیر در تولید و وابستگی های آنها تعریف می کند. یک برنامه تولید خوب طراحی شده به شرکت ها کمک می کند تا محصولات را به موقع تحویل دهند، هزینه ها را کاهش دهند و به مشکلات پاسخ دهند. برنامه تولید سندی است که نحوه اجرای فرآیندهای تولید را توصیف می کند و نتیجه نهایی فرآیند برنامه ریزی تولید است. منابع انسانی، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز و برنامه تولیدی که دنبال خواهد شد را تشریح می کند. بدون برنامه ریزی تولید، استفاده بیش از حد از یک منبع برای یک محصول آسان است و به اندازه کافی برای محصول دیگر باقی نمی ماند، یا اینکه منابع خود را به درستی برنامه ریزی نمی کنید، که منجر به تأخیرهایی می شود که بر روند کلی مدیریت تولید تأثیر می گذارد. به همین راحتی می توان اجازه داد که منابع به هدر بروند. این مسائل نشان دهنده عدم کارایی در فرآیند برنامه ریزی تولید است. صرف نظر از محصول یا خدمات یا اندازه عملیات، طرح توجیهی تولید بهترین راه برای اطمینان از استفاده مناسب از منابع و تولید محصولات و خدمات با کیفیت است.

 

مواردی که قبل از احداث واحد تولیدی مورد نظر خود بایستی برنامه ریزی کنید شامل :

1. مکان و تملک زمین

اگر در حال ساخت یک کارخانه تولیدی جدید هستید، اولین چیزی که باید در مورد آن فکر کنید مکان و نوع تصرف زمین است که باید انجام دهید. شما باید مطمئن شوید که فضای زیادی برای نیازهای خود دارید، از جمله اسکله بارگیری، پارکینگ کارکنان، و هر نیاز دیگری که بر اساس نوع کارخانه ای که قصد ساخت آن را دارید. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل موانع بالقوه مانند تالاب ها، زیرساخت ها، و انگیزه های اقتصادی بالقوه باید در این زمان در نظر گرفته شود.

2. مجوزها و تاییدیه ها

گام بعدی این است که قبل از شروع ساخت و ساز به مجوزها و تأییدیه هایی نیاز دارید. این می تواند یک مرحله سخت و زمانبر باشد. بسته به موقعیت خود، می‌توانید چندین لایه مختلف تأییدیه لازم برای اجازه ساخت و ساز داشته باشید.

3. تامین مالی، کمک های مالی، وام ها

هنگامی که بدانید کسب و کار تولیدی خود را کجا می‌سازید و مجوزهای لازم را دریافت کردید، وقت آن است که به فکر تامین مالی باشید. پس انداز شخصی رایج ترین شکل تامین مالی برای یک تجارت تولیدی است. سرمایه گذاران خطرپذیر معمولاً یک تجارت تولیدی را تأمین مالی نمی کنند. به این دلیل است که اکثر سرمایه‌گذاران خطرپذیر هنگام سرمایه‌گذاری به دنبال میلیون‌ها دلار در ازای آن هستند و یک مکان فردی هرگز نمی‌تواند به چنین نتایجی دست یابد. با این اوصاف، پس‌انداز شخصی و وام‌های بانکی رایج‌ترین راه‌های تامین مالی برای مشاغل تولیدی هستند.

4. طراحی و مفهوم

مرحله طراحی و مفهوم یکی از مهمترین مراحل است. در طول این مرحله، که در مرحله پیش‌ساخت پروژه انجام می‌شود، شما و پیمانکارتان شروع به تجسم اینکه کارخانه تولیدی یا الحاقیه شما چگونه خواهد بود و فرآیند طراحی ساختمان را آغاز خواهید کرد. این مرحله ممکن است مدتی طول بکشد و نتیجه نهایی ممکن است دقیقاً شبیه آنچه شما تصور می کردید نباشد. انعطاف پذیر بودن و همکاری با کارشناسان برای کمک به شما در طراحی یک کارخانه تولیدی، به شما کمک می کند تا تمام نیازهای خود را برآورده کنید و ویژگی هایی را که می خواهید در بر داشته باشید. همچنین باید از تمرکز صرفاً روی زیبایی شناسی گیاه خود پرهیز کنید و به جزئیات توجه ویژه ای داشته باشید. برای اتاق انبار، فضاهای مشترک کارمندان و سایر نیازهای فضایی که ممکن است قبلاً به آنها فکر نکرده باشید، برنامه ریزی کنید.

5. جدول زمانی

یکی از اجزای کلیدی احداث واحد تولیدی، جدول زمانی پروژه ساخت و ساز است. ایجاد و استفاده از یک جدول زمانی پروژه ساخت و ساز قوی و در عین حال انعطاف پذیر قبل از شروع کار می تواند به تیم شما کمک کند تا برای تمام مراحل پروژه ساخت و ساز شما آماده شود. جدول زمانی پروژه می تواند به پیش بینی و برنامه ریزی شرایط تامین مالی، فعالیت های جابجایی، پیش بینی های تولید و بسیاری از عناصر دیگر که فراتر از ساخت فیزیکی کارخانه جدید هستند کمک کند. متغیرهای زیادی وجود دارند که می توانند بر جدول زمانی پروژه تأثیر بگذارند. برخی از آنها خارج از کنترل شما هستند (به عنوان مثال، آب و هوا)، اما بسیاری از آنها وجود دارد که می توانید کنترل کنید. در بیشتر موارد، برنامه‌ریزی بهتر از قبل از جانب شما به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که پروژه به موقع و در حد بودجه تمام می‌شود.

6. خرید تجهیزات تخصصی

بسته به نوع کارخانه تولیدی که در حال ساخت یا توسعه آن هستید، ممکن است نیاز به خرید تجهیزات تخصصی داشته باشید. به عنوان مثال، کارخانه های تولید مواد غذایی در مقایسه با سایر انواع کارخانه های تولیدی، نیازهای تجهیزات منحصر به فردی مانند فریزر و فضاهای خنک کننده دارند. فراموش نکنید که این موارد را در تجزیه و تحلیل کلی خود به صورت حرفه ای بگنجانید، زیرا جرثقیل های سقفی و دستگاه های بالابر هوشمند ممکن است مورد نیاز باشند و باید از قبل برنامه ریزی شوند.

7. برنامه ریزی برای نوسازی یا توسعه آینده

ممکن است راه دوری به نظر برسد، اما فکر کردن در مورد هر گونه بازسازی یا توسعه در آینده می تواند به شما در ساختن کمک کند.

 

اگرشما قصد راه اندازی کسب وکار تولیدی خود را دارید، طرح توجیهی احداث واحد تولیدی می تواند یک مزیت بزرگ باشد. همانطور که مهارت های مدیریتی شما افزایش می یابد، تعداد مشاغلی که می توانید به طور موثر کنترل کنید، افزایش می یابد. این مهم است برای اینکه در کسب وکار خود موفق باشید، نه تنها باید تجارت خود را به طور کامل بشناسید، بلکه باید محدودیت های خود را نیز بشناسید و در این زمینه ها به دنبال مشاوره حرفه ای باشید. طرح توجیهی مناسب با تکیه بر دانش تخصصی تیم خود، تمام آنچه که شما برای راه اندازی کسب و کار تولیدی خود بدان نیاز دارید برای شما فراهم میکند.

                                                           

 

logo-samandehi