طرح توجیهی سرمایه در گردش
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی هر طرح کسب و کار شامل سرمایه ثابت و سرمایه در گردش می باشد. به صورت عامیانه، سرمایه در گردش به دارایی های جاری کسب و کار گفته می شود و نشان دهنده میزان نقد پذیری منابع مالی یک کسب و کار است. در تعریف دقیق تر،به التفاوت دارایی های جاری (موجودی نقدی، موجودی کالا و انبار، حساب های دریافتی و..) و بدهی های جاری ( دستمزد، اجاره بها، مالیات و ..) سرمایه در گردش گفته می شود. سرمایه در گردش به میزان دارایی های موجود یک کسب و کاربرای تعهدات کوتاه مدت و فعلی خود اطلاق می شود و نشان دهنده سلامت مالی یک کسب و کار می باشد. چنانچه سرمایه در گردش پروژه مثبت باشد می توان انتظار داشت علاوه بر پرداخت بدهی های جاری از محل دارایی های جاری، مبالغی اضافی جهت فرصت های سرمایه گذاری نیز برای کسب و کار وجود دارد. با توجه به اهمیت سرمایه در گردش طرح های کسب و کار، سرمایه گذاران می توانند با ارائه طرح توجیهی سرمایه در گردش متناسب با پروژه خود، از بانک وام دریافت کنند و منابع مالی مورد نیاز خود جهت تامین سرمایه در گردش را تامین کنند.
سرمایه در گردش چیست؟
سرمایه در گردش، تفاوت بین دارایی های جاری یک شرکت - مانند پول نقد، حساب های دریافتنی / صورت حساب های پرداخت نشده مشتریان و موجودی مواد خام و کالاهای تمام شده - و بدهی های جاری آن، مانند حساب های پرداختنی و بدهی ها- است. به طور خلاصه، سرمایه در گردش پولی است که برای انجام تعهدات فعلی و کوتاه مدت شما در دسترس است. برای اطمینان از اینکه سرمایه در گردش شما برای شما کار می کند، باید سطوح فعلی خود را محاسبه کنید، نیازهای آینده خود را پیش بینی کنید و راه هایی را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید همیشه پول نقد کافی دارید تا بتوانید به تامین کنندگان و کارمندان بپردازید، هزینه های تعمیر و نگهداری را بپردازید، لوازم مورد نیاز را خرید کنید و هزینه های خود را بپردازید.
سرمایه در گردش ممکن است با موارد زیر افزایش یابد:
-
کسب و کار شما به خوبی کار می کند.
-
فروش دارایی های بلندمدت که توسط کسب و کار شما نگهداری می شود.
-
وام بلند مدت
-
سرمایه گذاری شخصی در کسب و کار
سرمایه در گردش می تواند در موارد زیر کاهش یابد:
-
عملیات تجاری که سودآور نیستند
-
خرید دارایی های بلند مدت با تامین مالی بلند مدت
-
تسویه بدهی های بلند مدت
-
خارج کردن پول نقد از کسب و کار
اهمیت سرمایه در گردش
بیش از 10 درصد از شرکت ها در چند سال اول تجارت خود شکست می خورند. نه به این دلیل که نیاز به یک محصول یا خدمات را دست کم گرفته اند، بلکه به این دلیل که اجازه تغییرات در سرمایه در گردش خود را نداده اند. بهعنوان صاحب یک کسب وکار، برای شما مهم است که در مورد نحوه تأمین مالی عملیات روزانه خود فکر کنید و کنترل دقیقی برای درک میزان سرمایه در گردش خود داشته باشید. مقدار مناسب سرمایه در گردش به رشد کسب وکار کمک می کند. بدیهی است که سطوح مناسب سرمایه در گردش به شما کمک می کند تا کسب و کار خود را با خیالی آسوده اداره کنید. برای سرمایه گذاران، سطوح سرمایه در گردش به خوبی مدیریت شده می تواند معیار خوبی برای پتانسیل و موفقیت یک کسب و کار کوچک باشد. با این حال، هرگونه نشانه فشار بر سرمایه در گردش هشداری است که - اگر شرایط بازار مساعد نبود و فروش کاهش می یافت - ممکن است یک کسب و کار نتواند بدهی های مالی خود را برآورده کند. کمبود سرمایه در گردش می تواند منجر به مشکلات روزمره شود. علاوه بر این، هر گونه فشار اضافی بر سرمایه در گردش ممکن است نشانه ای باشد که چیزی در کسب وکار شما نیاز به رسیدگی دارد. ممکن است زمان آن رسیده باشد که مدل کسب و کار خود را بازنگری کنید.
اکثر کسب و کارهای کوچک نمی توانند بدون سرمایه در گردش شروع به تجارت کنند و تا زمانی که توسط مشتریان حقوق دریافت نکنند، به سطح مشخصی از سرمایه در گردش نیاز دارند. مدیریت سرمایه در گردش بزرگترین چالشی است که کسب و کارها در حین اجرای عملیات خود با آن مواجه هستند. بسیاری از صاحبان مشاغل احساس می کنند که جذب مشتری یا افزایش درآمد تنها می تواند به شکوفایی کسب و کار آنها کمک می کند. در حالی که تا حدی درست است و چیزی که برای رشد یک کسب و کار به همان اندازه مهم است این است که چگونه به خوبی بین جریان های نقدی ورودی و خروجی تعادل برقرار شود. سطح سرمایه در گردش موجود در دسترس یک کسب و کار با مقایسه دارایی های جاری آن با بدهی های جاری اندازه گیری می شود.
نیاز به سرمایه در گردش ممکن است از کسب و کار به کسب و کار متفاوت باشد، اما این یک معیار مهم برای ارزیابی سلامت مالی بلند مدت یک کسب و کار است. مدیریت موثر سرمایه در گردش همچنین تضمین می کند که یک تجارت همیشه پول نقد کافی برای انجام تعهدات کوتاه مدت خود را حفظ می کند. هنگامی که نیازهای سرمایه در گردش به طور کارآمد مدیریت نمی شوند، کسب و کار ممکن است از مشکلات جریان نقدی رنج ببرد که به نوبه خود بر توانایی آن برای گسترش، بهبود فرآیندها یا حتی عملیاتی کردن فرآیندها تأثیر می گذارد. بنابراین، یک صاحب کسب و کار باید بداند که چگونه نیازهای سرمایه در گردش کسب و کار خود را به طور موثر برنامه ریزی کند.
وام سرمایه در گردش چیست؟
وام سرمایه در گردش به وامی گفته می شود که برای تامین مالی عملیات روزمره یک شرکت- از جمله پرداخت بدهی، اجاره، یا حقوق و دستمزد- اخذ می شود. این وام ها برای خرید دارایی ها یا سرمایه گذاری های بلندمدت استفاده نمی شوند و در عوض برای تامین سرمایه در گردشی که نیازهای عملیاتی کوتاه مدت یک شرکت را پوشش می دهد، استفاده می شود. وقتی شرکتها با کمبود بودجه مواجه میشوند، اما میدانند که تولید به آنها کمک میکند تا سود قابل توجهی کسب کنند، برای تامین مالی فرآیندها در جهت تامین مالی سرمایه در گردش، وام درخواست می کنند. به محض اینکه تولید، سود قابل توجهی به همراه داشت، به راحتی آن وام را بازپرداخت می کنند.
همچنین وام سرمایه در گردش برای مشاغل فصلی که برای ادامه کار نیازی به یکسری هزینه ندارند، بهترین کارایی را دارد. شرکت ها برای پرداخت اجاره یا خرید مواد اولیه برای این وام ها اقدام می کنند که به آنها اجازه می دهد فعلا سرمایه خود را حفظ کنند. به عنوان مثال، شرکت با استفاده از چنین منابع مالی مواد خام را خریداری می کند، تولید را شروع می کند، کالاهای نهایی را تولید می کند، درآمد یا سود ایجاد می کند و به بدهکاران بازپرداخت می کند. دلایل زیادی می تواند وجود داشته باشد که چرا شرکت ها چنین وام هایی را انتخاب می کنند. به عنوان مثال، شرکت ممکن است سرمایه گذاری زیادی در سرمایه خود داشته باشد؛ از این رو کمبود بودجه برای عملیات روزانه آشکار است. استفاده از این وام ها به آنها کمک می کند تا چنین نیازهایی را برآورده کنند. علاوه بر این، مواردی وجود دارد که واحدهای تجاری قادر نیستند طبق انتظار، فروش انجام دهند. وام سرمایه در گردش به آنها در یافتن منابع پولی کمک می کند. حتی زمانی که کسب وکارها نیازهای نقدی غیرمنتظره دارند، می توانند برای وام سرمایه در گردش درخواست دهند. کمبود بودجه برای انجام پروژههای جدید/سفارشهای فروش یا خرید مواد خام با نرخ پایینتر بازار نیز میتواند یکی از دلایل اخذ این وامها باشد. تامین مالی کوتاه مدت ارائه شده توسط وامهای سرمایه در گردش به شرکتها کمک میکند تا شکافهای مالی را پر کنند.
ممکن است وام های سرمایه در گردش به یکباره و به صورت یکجا اخذ شوند. آنها به عنوان وام های تقاضا طبقه بندی می شوند، به این معنی که وام دهنده ممکن است در هر زمانی "تقاضای" بازپرداخت کند. وام های سرمایه در گردش تقریباً همیشه تضمین می شوند (بازپرداخت با پشتوانه دارایی های شرکت). ساختار بازپرداخت ،نرخ بهره، مدت و دوره استهلاک، در درجه اول به ظرفیت وام گیرنده برای پوشش پرداخت بدهی خود و در درجه دوم به نحوه تضمین وام بستگی دارد. اگر از زمین یا املاک برای تضمین وام استفاده شود، شرایط پرداخت طولانی تر و نرخ های بهره مطلوب تر است.
طرح توجیهی سرمایه در گردش یک استراتژی تجاری است که برای اطمینان از عملکرد کارآمد شرکت با نظارت و استفاده از داراییها و بدهیهای جاری برای مؤثرترین استفاده از آنها طراحی شده است. هدف اصلی این طرح، توانمند ساختن شرکت برای حفظ جریان نقدی کافی برای تامین هزینه های عملیاتی کوتاه مدت و تعهدات بدهی کوتاه مدت است. شما می توانید با کمک گرفتن از این گونه های طرح، به راحتی منابع مورد نیاز سرمایه در گردش کسب وکار خود را فراهم کنید.