ویژگی های فرآیند، نکات فنی و شرایط عملیاتی:
مراحل بازیابی ضایعات پلاستیکی بشرح زیر می باشد:
1-دسته بندی ضایعات: پس از جمع آوری باید ضایعات پلاستیک بر حسب نوع مواد از قبیل پلی پروپلین و پلی اتیلن و نرمی و سختی دسته بندی گردند.
2-خرد کردن و آسیاب کردن: مواد نرم و مواد سخت باید به طور جداگانه و توسط آسیاب های متفاوت خرد گردند. اندازه ذرات بدست آمده معمولاً تغییر مینماید بر اساس شرایط مصرف آن معمولاً اندازه ای که مصرف می شود دارای اندازه کمتر از یک اینچ میباشد.
3-شستشو: ذرات بدست آمده از مرحله دوم باید مورد شستشو قرار گیرند. ذرات سخت می توان در ماشین های شستشو آبی تمیز نمود. میتوان از پودر کربنات سدیم یا پودرهای شوینده معمولی برای اینکار استفاده نمود، میزان پودر مصرفی بستگی به شرایط ضایعات دارد معمولاً به طور متوسط 0.5 گرم ماده پاک کننده برای هر یک کیلو گرم از ضایعات کافی می باشد.
4-آبگیری و خشک کردن: ذرات شستشوشده دارای آب و رطوبت هستند و بنا بر این آب انها باید گرفته شود و در کوره حرارتی رطوبت زدایی گردند. چنانچه پس از این مرحله رطوبتی باقی بماند میتوان از طریق تبخیر در مارپیچ دستگاه گرانولاتور آن را تبخیر کرد در برخی فروشگاههایی (یا مراکزی) برای عرضه ضایعات آسیب شده برای تولید گرانول وجود دارند.
5-حبه سازی یا گرانول کردن: برای آماده کردن ذرات آسیابی جهت استفاده در فرآیندهای پایین دستی و یا به منظور کامپاوند کردن با مواد دسته اول، ذرات آسیابی تمیز باید به شکل حبه یا گرانول درآیند اکسترودرهای مورد استفاده جهت گرانول سازی سه نوع هستند که برای PVC یا PET و متفرقه (PE,ASPP,HIPS,PC,ABS و اکریلیکها) ماشین مورد استفاده جهت کاربر روی ضایعات اولیه سیستم برشی است که گاز بوسیله گاز خنک می شود.