طرح توجیهی سرمایه ثابت
سرمایه ثابت عبارت است از منابع مالی مورد نیاز برای تهیه لوازم اولیه مورد نیاز جهت راه اندازی و آغاز به کار یک کسب و کار است. در واقع هر نوع دارایی فیزیکی که در چرخه کسب و کار استفاده می شوند اما در طی این چرخه، اصل آنها به مصرف نمی رسند و نقش پشتیبان را دارند. این دارایی های مشهود، پایدار، باثبات و بلند مدت هستند مانند انواع زمین، ساختمان، ماشین آلات، تجهیزات، لوازم اداری، تاسیسات برقی و مکانیکی، وسایل نقلیه و ... . سرمایه ثابت برای آغاز هر نوع کسب و کار جزو مهم ترین منابع است و متضمن موفقیت و نقش بسزایی در تداوم کسب و کار مورد نظر دارد. بررسی میزان سرمایه مورد نیاز برای یک کسب و کار از جمله مهم ترین اقدامات اولیه محسوب می شود. سرمایه مورد نیاز برای هر طرح شامل سرمایه ثابت و سرمایه در گردش می باشد. طرح توجیهی سرمایه ثابت با بررسی و برآورد دقیق میزان سرمایه ثابت مورد نیاز متناسب با هر طرح کسب و کار، در عملی کردن ایده های کارآفرین نقش بسزایی دارد. شما می توانید با بهره گیری از تیم متخصص، طرح توجیهی متناسب با کسب و کار خود را به بانک ارائه دهید و میزان سرمایه ثابت مورد نیاز برای راه اندازی پروژه خود را در قالب وام اخذ نمایید.
مفهوم سرمایه ثابت:
مفهوم سرمایه ثابت اولین بار در قرن هجدهم توسط اقتصاددان سیاسی دیوید ریکاردو مطرح شد. برای ریکاردو، سرمایه ثابت به هر نوع دارایی فیزیکی اطلاق می شود که در تولید محصول مصرف نمی شود. سرمایه ثابت بخشی از کل سرمایه یک کسب و کار است که در دارایی های فیزیکی مانند کارخانه ها، وسایل نقلیه و ماشین آلات سرمایه گذاری می شود که تقریباً به طور دائمی یا از نظر فنی برای بیش از یک دوره حسابداری در تجارت باقی می مانند. دارایی های ثابت را می توان خریداری کرد و در اختیار یک شرکت تجاری قرار داد، یا می توان آنها را به عنوان اجاره بلندمدت ساختار داد. سرمایه ثابت شامل داراییها و سرمایهگذاریهای سرمایهای مانند دارایی، ماشین آلات و تجهیزات است که برای راهاندازی و انجام کسب وکار، حتی در مرحله شروع، مورد نیاز است. این داراییها از این نظر ثابت در نظر گرفته میشوند که در طول تولید واقعی یک کالا یا خدمات مصرف یا از بین نمیروند، اما دارای ارزش قابل استفاده مجدد هستند. سرمایه گذاری های سرمایه ثابت معمولاً در صورت های حسابداری شرکت در یک دوره زمانی طولانی - حداکثر تا 20 سال یا بیشتر - مستهلک می شوند.
در طرف دیگر معادله سرمایه در گردش است که توسط یک شرکت در فرآیند تولید مصرف می شود. سرمایه در گردش شامل مواد اولیه، نیروی کار، هزینه های عملیاتی و غیره می شود. تمایز بین سرمایه ثابت و در گردش نسبی است زیرا به زمان گردش مقایسه ای انواع مختلف دارایی های سرمایه فیزیکی اشاره دارد. سرمایه ثابت نیز «در گردش» است، با این تفاوت که زمان گردش بسیار طولانی تر است، زیرا یک دارایی ثابت ممکن است چندین سال یا چند دهه قبل از اینکه ارزش خود را به دست بیاورد نگهداری شود و برای ارزش نجات آن کنار گذاشته شود. یک دارایی ثابت ممکن است در هر زمانی قبل از پایان عمر مفید آن مجدداً فروخته شود و مورد استفاده مجدد قرار گیرد، که اغلب در مورد وسایل نقلیه و هواپیماها اتفاق می افتد.
واحدهای تجاری مختلف بسته به عوامل مختلفی مانند ماهیت کسب و کار و غیره به مقدار سرمایه ثابت متغیری نیاز دارند. برای مثال، یک شرکت تجاری ممکن است به مقدار کمی سرمایه ثابت در مقایسه با یک شرکت تولیدی نیاز داشته باشد. به همین ترتیب، نیاز به سرمایه گذاری ثابت برای یک شرکت بزرگ در مقایسه با یک شرکت کوچک بیشتر است. سرمایه ثابت شامل تخصیص سرمایه یک شرکت به دارایی ها یا پروژه های بلند مدت است. مدیریت سرمایه ثابت به تصمیم سرمایه گذاری مربوط می شود و به آن بودجه ریزی سرمایه نیز می گویند. تصمیم بودجه ریزی سرمایه بر رشد و سودآوری شرکت تأثیر می گذارد.
عوامل مؤثر در نیاز به سرمایه ثابت:
ماهیت کسب و کار
نوع کسب و کار شرکت اولین عاملی است که به تصمیم گیری در مورد نیاز سرمایه ثابت کمک می کند. یک شرکت تولیدی در مقایسه با یک شرکت بازرگانی به سرمایه ثابت بیشتری نیاز دارد، زیرا یک شرکت بازرگانی به کارخانه، ماشین آلات و غیره نیاز ندارد.
مقیاس عملیات
شرکت هایی که در مقیاس بزرگ فعالیت می کنند به سرمایه ثابت بیشتری نیاز دارند زیرا به ماشین آلات و سایر دارایی های بیشتری نیاز دارند در حالی که شرکت های کوچک مقیاس کمتری به سرمایه ثابت نیاز دارند.
تکنیک تولید
شرکتهایی که از تکنیکهای سرمایهبر استفاده میکنند به سرمایه ثابت بیشتری نیاز دارند در حالی که شرکتهایی که از تکنیکهای کار فشرده استفاده میکنند به سرمایه کمتری نیاز دارند زیرا تکنیکهای سرمایهبر از کارخانه و ماشینآلات استفاده میکنند و شرکت برای خرید کارخانهها و ماشینآلات به سرمایه ثابت بیشتری نیاز دارد.
ارتقاء فناوری
صنایعی که در آنها ارتقای فناوری به سرعت انجام میشود، نیاز به سرمایه ثابت بیشتری دارند، زیرا زمانی که فناوری جدید اختراع میشود، ماشینهای قدیمی منسوخ میشوند و نیاز به خرید کارخانهها و ماشینآلات جدید دارند، در حالی که شرکتهایی که ارتقای فناوری در آنها کند است، به سرمایه ثابت کمتری نیاز دارند زیرا می توانند با ماشین های قدیمی مدیریت شوند.
چشم انداز رشد
شرکت هایی که در حال گسترش هستند و برنامه رشد بالاتری دارند به سرمایه ثابت بیشتری نیاز دارند، زیرا برای توسعه نیاز به توسعه ظرفیت تولید خود دارند و شرکت ها برای توسعه ظرفیت تولید به کارخانه و ماشین آلات بیشتری نیاز دارند بنابراین سرمایه ثابت بیشتری دارند.
در دسترس بودن تسهیلات مالی و لیزینگ
اگر شرکتها بتوانند تسهیلات مالی و لیزینگ را به راحتی ترتیب دهند، به سرمایه ثابت کمتری نیاز دارند زیرا میتوانند داراییها را بهجای پرداخت مبلغ هنگفت در یک زمان، در اقساط آسان به دست آورند.
سطح همکاری / سرمایه گذاری مشترک
اگر شرکتها همکاریها را ترجیح میدهند، سرمایهگذاری مشترک، شرکتها به سرمایه ثابت کمتری نیاز خواهند داشت زیرا میتوانند کارخانهها و ماشینآلات را با همکاران خود به اشتراک بگذارند، اما اگر شرکت ترجیح دهد به عنوان یک واحد مستقل فعالیت کند، نیاز به سرمایه ثابت بیشتری وجود دارد.
تنوع بخشی
شرکتهایی که برنامههایی برای تنوع بخشیدن به فعالیتهای خود با گنجاندن طیف بیشتر محصولات دارند، برای تولید محصولات بیشتر به سرمایه ثابت بیشتری نیاز دارند، به کارخانهها و ماشینآلات بیشتری نیاز دارند که به معنای سرمایه ثابت بیشتر است.
اکثر ایده های تجاری عالی، بهترین راه برای اجرای آنها داشتن یک طرح توجیهی مناسب است. طرح توجیهی، طرح کلی نوشته شده ای است که شما به دیگران، مانند سرمایه گذارانی که می خواهید آنها را در سرمایه گذاری خود استخدام کنید، ارائه می دهید. این پیشنهاد شما برای سرمایه گذاران است و با آنها در میان می گذارید که اهداف استارت آپ شما چیست و چگونه انتظار دارید سودآور باشید. برای راه اندازی کسب وکار خود و عملی کردن ایده های هوشمندانه خود نیاز به سرمایه ثابت اولیه دارید که می توانید از طریق وام از بانک این سرمایه را تامین کنید. اکثر بانک ها هنگام ارائه درخواست وام به طرح توجیهی شما نگاه می کنند. بنابراین طرح های توجیهی کسب و کار ابزاری ضروری برای همه کارآفرینان و صاحبان کسب و کار هستند. طرح توجیهی یک استراتژی مستند برای یک کسب و کار است که اهداف و برنامه های آن برای دستیابی به آنها را برجسته می کند. بنابراین شما می توانید با در دست داشتن یک طرح توجیهی مناسب وام مورد نیاز برای تامین سرمایه ثابت کسب و کارتان اخذ نمایید.