مواد خامی که از معدن استخراج می شوند عموما بصورت سنگ می باشند و به طور مستقیم نمی توان درصنایع از آن استفاده کرد. بنابراین سنگهای معدنی باید بصورت پودر درآید که دراین طرح تحت نام کلی پودرهای معد نی به آن پرداخته شده است بدلیل اینکه این پودرها محدوده بسیار وسیعی را شامل می گردند.
این واحد توانایی تولید انواع پودر معدنی را دارا می باشد که جهت نمونه چهار ماده باریت، کربنات کلسیم،بنتونیت و دولومیت به عنوان محصولات ا ین واحد در نظر گرفته شده اند . لازم به ذکر است از مشخصه عمومی تو لیدات این واحد ا ین است که هیچ یک از ا ین پودرها نباید خاصیت انفجاری و احتراقی داشته باشند.
در ذیل مشخصه محصولات نمونه این واحد مورد توجه قرار گرفته است.
این محصول در دو نوع حفار ی و کریستال تولید می گردد که درجه خلوص هر یک از آنها به ترتیب845%و 92%می باشد. مش تولید شده از این محصول 200 مش و 325 مش می باشد.
این محصول دارا ی درجه خلوص ها ی مختلفی می باشد که بستگی به معدن آن دارد و عموما درجه خلوص sio2 در آن بین 50 تا 60 درصد می باشد . مش تولید شده از ا ین محصول با توجه به تقاضا ی بازار در طرح 100 و 200 در نظر گرفته شده است.
درجه خلوص کربنات کلسیم با توجه به کاربرد، معمولا بالای 97 درصد می باشد. مش های مورد استفاده از این پودر 325 و 400 مش می باشد.
این پودر در واحد با مش 400 تو لید می شود . و درجه خلوص آن با توجه به سنگ معدن مورد استفاده متفاوت می باشد.
با توجه به مصرف و انواع گسترده این محصول طبقه بندی های مختلفی وجود دارد که مهمتر ین این طبقه بندی ها عبارتند از :
- طبقه بندی از نظر درجه خلوص
- طبقه بندی از نظر نوع
- طبقه بندی از نظر مش
لازم به ذکر است که برخی پودرها فقط در ابعاد خاصی قابل استفاده اند . که در این واحد تولید پودر تا مش400 مورد توجه قرار گرفته است.
طراحی و احداث صنایع نیازمند شناخت مبانی تئوری و برخورداری از دیدگاههای تجربی و عملی متناسب با شرایط اقتصادی و فرهنگی حاکم و دانش فنی موجود جامعه، به منظور نیل به اهداف تولید می باشد.
بررسی امکان احداث واحد ازحیث نحوۀ تامین مواداولیه، تعیین میزان سرمایه گذاری ، تطابق تکنولوژی صنعت مورد نظر با میزان تخصصها و مهارتهای بالقوه و بالفعل موجود در کشور و …، مطالعات هماهنگ وچند جانبه اقتصادی، فنی، اقلیمی و جغرافیایی را ایجاب می نماید.
مطالعات فنی ایجاد صنایع، مجموعه ای ازتحقیقات درخصوص ماهیت مو اد و محصولات، شناخت فرآیندهای مختلف تولید و تکنولوژیهای موجود و بررسی سیستمها، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز می باشد . این بررسی ها در راستای نیل به هدف توسعه، تولید و افزایش کیفیت محصولات تولیدی صورت می گیرد که با بهبود بافت فنی واحدهای جدیدالتاسیس در داخل کشور، پاسخگویی به نیاز بازار و رقابت با سایرتولیدکنندگان جهانی را امکان پذیر می سازد.
در بررسی های فنی ابتداء روشهای مختلف تولید محصول مورد مطالعه قرار می گیرد و پس از بررسی های لازم مناسبترین تکنولوژی که با فرهنگ کاری و توانائیهای بالقوه صنعت تناسب دا شته باشد، انتخاب می گردد.
با انتخاب مناسب ترین روش تولید هر محصول می توان دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز را بر اساس فرآیند منتخب، انتخاب نمود.