امکان سنجی فنی چیست؟
شما یک ایده شگفت انگیز برای یک محصول جدید دارید. شما با یک طرح محصول جدید میخواهید وارد بازار کار شوید. چه کاری انجام می دهید در ادامه؟
آیا بر اساس طرحی که به تازگی ساخته اید مستقیماً شروع به ساخت محصول برای فروش می کنید؟
اما اگر با مشکل فنی مواجه شدید که منجر به از بین بردن کامل و بازسازی محصول شود، چه؟ اینجاست که ارزیابی فنی امکان سنجی کمک بزرگی به شما می کند!
فرد باید پس از طراحی محصول، شروع به ساختن آن کند، و همچنین چندین فاکتور دیگر که برای ساخت محصول، عرضه در بازار و نگهداری آن نیاز به در نظر گرفتن دارد را بررسی کند.
اینجاست که مطالعات امکان سنجی وارد توسعه و مدیریت محصول می شود. این به یک سازمان کمک می کند تا قابلیت دوام یک ایده محصول را از منظرهای متعدد بسنجد و درک جامعی از محصول ارائه می دهد. نقش حیاتی مطالعات امکان سنجی اتخاذ تصمیمات آگاهانه در مراحل اولیه توسعه محصول است.
تعریف امکان سنجی فنی
امکان سنجی فنی، ارزیابیِ آینده نگر و توسعه محور اجرای یک محصول یا پروژه پیشنهادی از نقطه نظر فنی است. همراستایی طراحی محصول با منابع، فناوری و قابلیتهای کلی تیم و سازمان اصلی باید در نظر گرفته شود
مطالعه امکان سنجی فنی یک تحلیل جامع است که برای ارزیابی عملی بودن یک پروژه یا سیستم پیشنهادی انجام می شود. به دنبال درک این موضوع است که آیا منابع فنی مورد نیاز برای پروژه در دسترس هستند یا خیر، ریسکهای تکنولوژیکی موجود را ارزیابی میکند و تعیین میکند که آیا پروژه از نظر فنی در چارچوب پارامترها و محدودیتهای تعریفشده قابل دستیابی است یا خیر.
سرفصل های مطالعات امکان سنجی چیست؟
تجزیه و تحلیل الزامات فنی: نیازهای فنی پروژه شما به طور کامل ارزیابی می شود، در دسترس بودن و مناسب بودن فناوری و منابع لازم برای تکمیل پروژه همچنین ارزیابی می شود.
ارزیابی ریسک: خطرات فنی بالقوه ای که می تواند مانع موفقیت پروژه شما شود، شناسایی و ارزیابی می شوند و توصیه هایی برای کاهش این خطرات ارائه می شود.
تجزیه و تحلیل روندهای تکنولوژیکی: باید روندهای فناوری نوظهور مرتبط با پروژه شما مطالعه و ارزیابی شود و بینش های استراتژیک برای اطمینان از همسویی با پیشرفت های آینده ارائه بشود.
برآورد هزینه: برآوردهای دقیق هزینه برای جنبه های فنی پروژه شما مهم است تا به اطمینان از برنامه ریزی دقیق بودجه کمک کند.
توسعه جدول زمانی پروژه: یک جدول زمانی واقع بینانه با در نظر گرفتن تمام الزامات و محدودیت های فنی تهیه می شود و اطمینان حاصل می شود که پروژه شما در مسیر خود باقی می ماند.
هدف از امکان سنجی فنی چیست؟
هدف اصلی انجام یک مطالعه امکان سنجی فنی این است که تصمیمات آگاهانه در مورد تولید در مراحل اولیه چرخه تولید محصول اتخاذ شود تا با موانع فنی تاثیرگذار عمده برخورد شود و ریسک ها به طور موثر مدیریت شوند. مطالعه امکان سنجی فنی یک رویه حیاتی در توسعه محصول است که به سوالات مهم در مورد پیاده سازی، تولید و عملکرد محصول در محدوده منابع موجود سازمان پاسخ می دهد.
مطالعه امکان سنجی یک تحلیل دقیق است که تمام جنبه های حیاتی یک پروژه پیشنهادی را در نظر می گیرد تا احتمال موفقیت آن را تعیین کند.
موفقیت در تجارت ممکن است در درجه اول با بازگشت سرمایه تعریف شود، به این معنی که پروژه سود کافی برای توجیه سرمایه گذاری ایجاد می کند. با این حال، بسیاری از عوامل مهم دیگر ممکن است در جنبه مثبت یا منفی شناسایی شوند، مانند واکنش جامعه و اثرات زیست محیطی.
اگرچه مطالعات امکان سنجی می تواند به مدیران پروژه کمک کند تا ریسک و بازده پیگیری یک برنامه اقدام را تعیین کنند، چندین مرحله باید قبل از حرکت به جلو در نظر گرفته شود.